Choď na obsah Choď na menu

Bezlepkové pirohy

16. 3. 2015

Ingrediencie

1.5 kusy kelímka z pomazankového masla bezlepkovej múky
1 kus pomazánkového masla
1 kus slivkového lekváru

Inštrukcie

Robili sme doma obľúbené pirohy z lístkového cesta a slivkového lekváru. Ostal lekvár a náhodou som mala doma pomazankové maslo jogurtové. Skúsila som znova tento recept, je úžasne jednoduchý. Vymiešame pomazánkové maslo s 1,5 kelímku bezlepkovej múky, používam tmavú. Vymiesime cesto, vyvaľkáme na nie veľmi tenko, narežeme podľa potreby, plníme podľa chuti. Treba rýchlo spájať stáčať, lebo keď trocha vyschne cesto sa láme. Pečieme pri 200 °C cca 10 minút. Obalíme v práškovom cukre. Sú vynikajúce, nie síce ako lístkové originál, ale zjedla som ich skoro na posedenie.