Choď na obsah Choď na menu

Cheesecake z ricotty s ovocím

16. 3. 2015

Ingrediencie

150 gramov celozrnných sušienok
50 gramov masla
225 gramov syra ricotta
200 gramov želé
200 millilitrov kyslej smotany
175 gramov kryš. cukru
3 kusy vajíčka
50 gramov hladkej múka
0.5 čajová lyžička mandľovej esencie
2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
1 kus kompótu
 

Inštrukcie

Sušienky rozdrobíme, alebo pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, vtlačíme sušienkovú zmes a dáme na 30. minút do chladničky.
Zmiešame ricottu, žervé, smotanu, esenciu a cukor. Zašľaháme vajíčka a preosiatu múku.Náplň rozotrieme na korpus.
Rúru vyhrejeme na 170 stupňov a koláčik upečieme- 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre.
Preložíme na tanier, pripravíme si z kompótu želé a koláčik oblejeme.
Dáme do chladničky. Podávame.